Обувки на висок ток или удобни? Възможно ли е да получим и двете?

_0_4_24440_2-600x900Голяма част от жените са изправени пред дилемата дали да изберат стилната визия или удобството. Тя най-често се поражда при избора на обувки и обикновено всяко решение води след себе си редица компромиси – налага се или да жертваме удобство и стабилност или да се сбогуваме с възможността да бъдем женствени, елегантни и секси.

Дебатите относно вредите, които обувките на висок ток нанасят върху стъпалата и гръбначния стълб съвсем не отказаха дамите от желанието да носят ежедневно високи обувки, но за щастие накараха повечето производители да променят основно концепцията, по която създаваха официалните си модели. Днес добрите марки предлагат безброй решения по отношение на дизайна на обувките на тънки и високи токчета, така че да не се налага да избираме между удобство и женственост.

Кои са удобните обувки на висок ток и как да ги открием?

Последните колекции елегантни дамски обувки на големите имена в бранша наложиха тенденцията, независимо от височината, обувката да бъде максимално удобна. Дамите, на които се налага ежедневно да носят високи обувки са тези, които побързаха да се възползват от новите дизайнерски линии. За тяхна радост, трендовете се запазиха през последните няколко години и се очертава да останат актуални за един дълъг период от време.

Сред най-удобните обувки на ток са:

Платформите

Обувки, боти, ботуши, летни сандали – платформите са буквално навсякъде. Причината да се задържат толкова дълго във фокуса на модните дизайнери е, че жените наистина ги предпочитат. Платформата съчетава удобството на равната обувка и изтънчената женствена визия на високия ток. Добрата новина е, че обувките на платформа не натоварват така жестоко предната част на стъпалото, стоварвайки цялата тежест на тялото върху него, а в същото време придават елегантност на походката и на цялостния облик на жената.

Обувки на ток с дебела подметка

Има една не малка група жени, които не харесват платформите като концепция и визия, но които също се нуждаят не по-малко от удобно и стабилно решение. Обувките на висок ток стават много по-удобни, когато подметката в предната си част е с по-голяма дебелина или иначе казано – разполага с мини платформа. При някои модели дебелината на подметката достига до цели 5 сантиметра, но най-често използвани са тези с височина до 2-3 сантиметра. Те намаляват значително наклона, заеман от стъпалото, запазвайки визуално ефекта на високия ток.

Ортопедични стелки

За да бъдат възможно най-удобни обувките на висок ток е важна и конструкцията на вътрешната част. Колкото по-мека и плътна е стелката, толкова по-малко ще бъде натоварването върху стъпалата, а следователно удобството при продължително ходене ще бъде много по-голямо. Когато избирате обувки на високи токове се уверете, че разполагат с плътна ортопедична стелка, способна да разпределя равномерно тежестта, така че да се избегне излишното напрежение в една точка.

Материал на подметката

Производителите на обувки все по-често залагат на еластичните полимери и конкретно на гумата при избора на материал за изработка на подметката. Факт е, че меката и еластична подметка натоварва стъпалото много по-малко и следователно нанася много по-малко поражения с краткосрочен или дълготраен ефект. Гумата, освен това е много по-сигурна и стабилна на мокри участъци и се деформира и чупи много по-рядко в процес на използване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *