Заложете на естествените материи и платове

drehi-alexandra-32131При избор на модел и плат за дрехата, която искам да ушием, безспорно трябва да се съобразяваме с модата. Първостепенна роля при този избор има фигурата – височината и пълнотата на този, за който е предназначена дрехата. Стойката на тялото, формата на краката и ръцете, походката и движенията, цветът на кожата, косата и очите, възрастта, професията и позицията в работата, също са от голяма значение.

При избор на гладък, едноцветен плат, трябва да се съобразяваме преди всичко с цвета на кожата, очите и косата, а при избор на плат на карета или на едри фигури, с височината и пълнотата на фигурата, а така също и с възрастта.

Карираните платове, както и платовете с едри фигури или цветя не са подходящи за пълни хора.

Светлите платове и платовете със свежи цветове са привилегия за младите хора, но и една възрастна дама, облечена с бял, добре ушит костюм, прави добро впечатление.

При избор на модел и плат, първостепенно значение има и предназначението на дрехата. Винаги се старайте платовете на дрехите да са от естествени материали. Всекидневните дамски дрехи се шият от вълнени, памучни и смесени платове, според сезона. Спортните дрехи през зимата са в пастелената гама и от по-плътни топли платове, а за лятото от памучни или ленени в по-ярки цветове или бяло. Официалните дамски дрехи, могат да бъдат къси и дълги, три-четвърти, седем-осми, зависи от модата. Те се шият от тънки вълнени платове, от кадифе, копринена тафта, марокен, сатенирана коприна, ламе, коприна и други.

Начина по който се обличаме говори много за нас. Той изразява нашия вътрешен свят, нашия мироглед и накрая настроението ни. По него хората около нас разбират дали сме в настроение за общуване или напротив. А мълчанието също е вид комуникация. И най-хубавата дреха губи от стойността си, когато се носи в неподходящ случай.

drehi-bluzi-poli-bijuta

drehi-online-alexandra-2015

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *