Vintage стил

mens-vintage-fashion-trend„Мъже се печелят, не с високо вдигнати крака, а с крака здраво стъпили на земята.“ -Мемоарите на една гейша.

Красивата дреха или модния аксесоар винаги създават настроение. Подарете си нещо ново и бъдете неотразими в началото на лятото. Кои са красивите хора и защо в тяхното излъчване винаги има нещо скрито, нещо дълбоко и мистично? Те са преживели много огорчения и несгоди, и именно това ги прави уникални. В противен случай не биха могли да скрият, че са сладникави, комерсиални и повърхностни. Те са били лъгани, изоставяни, страдали са, падали са и пак са се изправяли. Водели са борба за хората, които обичат, с други, които им завиждат и дори вътрешна борба с тях самите. Красивите хора не са красиви, просто по някаква случайност. За това в красивият тоалет е желателно да има нещо сантиментално, нещо романтично или радостно-невинно. И най-важното – бъдете, позитивни, усмихнати и щастливи.

Vintage-Fashion-Photography3Именно Vintage модата изразява носталгията по отминалите романтични времена, когато животът сякаш е вървял не така бурно, средата не е била така стресогенна, жените са били много по-раними и нежни, мъжете са били смели и достойни, и дори любовта е била много по-драматична. Емблематични за този стил са модните икони Рене Зелуегър и Джулия Робъртс, които през 90-те години поставят основите на този стил, а най-вдъхновяващите филми в този аспект са „Закуска с Тифани“, „Пържени зелени домати“ и „Тетрадката“.

Представете си Лондон между 20-те и 80-те години – парния влак, първите автомобили, стар кожен куфар… Не ви ли обзема настроение за пътуване и приключения? Дрехите и обувките, подчинени на Винтидж модата са автентични и уникални. Бюстиета, жартиери, панделки, папионки, очила, тиранти,  шалове, шапки… и много, наистина много плюш, сатен и дантела. Почитателите на този стил са мечтатели и авантюристи. За да умеете умело да съчетавате тези дрехи и аксесоари се изисква малко талант, малко артистичност, малко смелост, и огромно количество ерудираност, начетеност и оригиналност.

 

Източник: chiflat-iron.us

 

 

Modern-Vintage-Fashion

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *