Дамско зимно палтo

Дамското зимно палто осигурява ефектен външен вид и комфорт в студените месеци от годината.

Изобилието от стилове, разнообразието от тъкани в различни цветове, модните декоративни елементи ви позволяват да изберете желания модел дамско зимно палто. Дамските зимни палта могат да бъдат издържани в класически, винтидж или ежедневен стил.

Дамско зимно палтo

Модели дамски зимни палта

Сред дамските палта се предлага изключително разнообразие за всеки вкус:

  • Свободни модели, разширяващи се надолу като започват от линията на гърдите. Този вид дамско зимно палто се характеризира с широки ръкави и обемна яка;
  • Модели с кожена подплата, многобройни джобове и ципове;
  • Дамски зимни палта с високи яки и колани;
  • Ватирани модели с диагонални шевове, които напълно прикриват бедрата;
  • Двубортно дамско зимно палто с тясна яка тип шал.

Предпочитани материи за дамски зимни палта

Дизайнерите все повече обръщат внимание не само на красивия външен вид на дамското зимно палто, но и на максималната му практичност при носене. То трябва да осигурява топлина в студено време и да не се цапа лесно, затова и особено голямо внимание се обръща на материята, от която палтото е изработено. Дамските палта се шият за различно зимно време – снежно, дъждовно, сухо, ветровито, студено. Най-предпочитани материали за ушиването им са кожа, вълна, кашмир, туид. Яката и качулката могат да бъдат изработени както от естествена, така и от изкуствена кожа.

Палто с каква дължина ще ви подхожда?

Средната дължина на дамското зимно палто – малко над, точно под или до коленете, е универсална и винаги успешна. Определено няма да имате проблеми с това какво да облечете под такова палто: панталони, пола или дори дебел клин. Късото дамско зимно палто ще се хареса на жените, които между рокля и дънки често предпочитат втория вариант. Стиловете тук обикновено са строги и не толкова женствени. Този модел е чудесна алтернатива на зимно яке, тъй като е лесно да се комбинира както с ботуши, така и с модни маратонки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *