Иконите, като подарък за всеки празник

1-250x350_0Всяка икона има своето значение и не може да се променя. Всяка икона служи, както за пожелание, така и за изцеление от някоя болест или нещастие, което е сполетяло някой. Името Николай от гръцки произход и произлиза от гръцките думи побеждавам (nikáo) и народ (laós).

Всичките му дела имали за цел да помогнат, закрилят и дават изцеление. Така например, ако сте банкер и искате Свети Николай да ви пази и закриля и да ви дава сили за вашите начинания, то това е вашата икона.

Освен за подарък иконата може да я купите за дома си, като защитна стена срещу лоши думи и негативни хора.

За здрав дух и дълъг живот можете да си вземете иконата на Свети Йоан Кръстител, където християнските арабски църкви е известен под името Яхим, който е братовчед и предшественик на Исус Христос нашия спасител.

За безплодие и успешно раждане на своята рожба можете са вземете Свети Лазар покровителя, който насочва младите да се забележат, влюбят и оженят. Други известни светци това са Вяра, Надежда, Любов и майка им София, които се смята, че помагат при откриването на голямата любов.

За целомъдрие и добри познание в живота се вярва, че иконата на светите братя Кирил и Методий дават сила за плавното обучение на чирака. Той се научава да чете гладко и да се държи на ниво спрямо обществото, в което се намира.  Светите Седмочисленици, които са покровители на силата и духа у човек може да поставите на централно място във вашия дом, които ще бранят вас и ще ви дават сила да се борите с нежеланите персони във вашия живот.

За младите студенти и ученици могат да си поставят близко до леглото иконата на Свети Екатерина и Блажени Серафим. Те помагат за правилната концентрация при учене за контролни или изпити, както и носят успех в живота.

 

Източник: http://agiografies-eikones.gr/

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *