Дрехи за кучета – има ли нужда от тях?

Ако планирате да направите кучето си следващата звезда в Instagram, тогава ще искате то да има пълен гардероб със сладки и стилни дрехи за кучета.

Но ако просто искате да предпазите кучето си от метеорологичните условия навън, има няколко неща, с които е добре да се съобразите.

Защо да обличате кучето си?

В днешно време хората обличат кучетата си за стил, комфорт и безопасност.

Освен сладките рокли, глупавите костюми или тежките зимни палта, има много други неща, които може да искате да добавите към гардероба на малкото си куче.

 

Повечето кучета, особено тези с много дебела козина, всъщност не се нуждаят от много допълнителни дрехи за кучета. Те могат сами да поддържат телесната си температура. Но някои кучета се нуждаят от допълнителна защита. Много кучета от малките породи имат само един слой козина. Въпреки че може да стигне на дължина до пода, тя е прекалено фина и не предпазва кучето при ниски температури.

 

Дрехите за кучета може да бъдат от съществено значение за комфорта на домашните кучета по много причини. Ето няколко съвета, които да ви ориентират:

 

  • Пробвайте дрехите за куче преди да купите

 

Знаем че, може да се окаже трудна задача да пробвате дрехите преди да ги закупите, особено ако вашето куче не е свикнало с носенето на такива. Но това е важна стъпка, която е добре да предприемете преди да купите дадена дреха. Най-добрия вариант би бил да поръчате дрехи за кучета онлайн от зоомагазин PetNetShop, където има огромно разнообразие на дрехи за малки кучета и дрехи за големи кучета. По този начин ще можете да премерите дрехите вкъщи, където вашето кученце се чувства най-спокойно. Дрехите не трябва да бъдат нито прекалено малки, така че да го стягат, нито прекалено големи, така че да се влачат и да му пречат да ходи свободно.

 

  • Не избирайте модели с прикачени куки и ципове

 

Колкото повече висящи елементи има една дреха, толкова повече това представлява опасност за вашето куче. Ако вашият любимец обича да дъвче всичко и не е свикнал да носи дрехи, тогава е много важно да го държите под постоянно наблюдение когато носи дрехи. Някои кучета, опитвайки се да се измъкнат от дрехите си, се заклещват, което може да доведе до задушаване. Куките и циповете са опасност за кучето, тъй като може да се нарани, опитвайки се да свали дрехите. Те също са лесни за поглъщане и може да доведат до задушаване. Циповете пък са опасни за кожата и козината на вашето кученце, тъй като могат лесно да го защипят и оскубят.

 

 

  • Обърнете внимание дали дрехата за куче има отвор за закачане на повода

 

Друго важно нещо, на което да обърнете внимание е дали дрехата, която сте харесали има отвор за закачане на повод. На някои дрехи липсва такъв отвор и при тях е невъзможно да закачите повода на кучето си. По този начин дори да успеете да го облечете, вие няма да може да го разхождате навън, тъй като няма как да му сложите повода. Такива дрехи са подходящи за снимки вкъщи, или ако имате двор и разхождате кучето си там.

 

  • Дизайнът на дрехите за куче нямат значение за кучето

 

Истината е че кучетата не обръщат внимание на естетическата част от обличането на дрехи. Единственото, което има значение за тях е това дали дрехата им е удобна, и не им пречи, и дали им пази топло, и не е прекалено дебела, за да не прегреят. Цвета и дизайна на всички дрехи за кучета, имат влияние само и единствено върху стопанина. Така че имайте предвид, когато купувате дрехи на кучето си, дизайнът и цветът не трябва да са първопричината за покупката. Наясно сме, че има прекрасни костюмчета и страхотни роклички за кучета, които разтапят сърцата на всички хора, но кучетата по-скоро биха ги сдъвчили отколкото облекли.

 

  • Обърнете внимание и на лапите през зимата 

 

През зимата, земята става студена и дори се заледява. Снегът и ледът могат да увеличат риска от измръзване на вашето куче и да изсушат възглавничките на лапите му, оставяйки кожата напукана. Подобно на напуканите ни устни, напуканите лапи могат да бъдат дразнещи и болезнени. Тротоарната сол и химикалите, които се използват против заледяване,  могат да причинят химически изгаряния на лапите.

Подобно на човешките зимни ботуши, обувките за кучета защитават по същия начин краката на вашия най-добър приятел. Те свеждат до минимум контакта със солта или химикалите и предотвратяват попадането на сняг, лед, сол или пясък между пръстите на краката им. Имайте предвид че, на кучето може да му отнеме известно време, докато се адаптира към тях. Започнете, като оставите вашето куче да се разхожда из къщата или двора, докато носи ботуши. Не забравяйте да му давате лакомства докато носи обувките, за да започне да свързва носенето им с тях. По този начин, то ще ги възприеме като нещо позитивно и ще започне да ги носи все повече и повече, без да има проблем с тях.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *