Фъншуй съвети

ФъншуйФъншуй е изкуство, естетика, начин на мислене и красота. То произлиза от древен Китай и днес е много широко разпространено из целия свят. ФънШуй показва как правилно да подредим вещите в дома си, така че да привлечем положителна енергия и благополучие.

Водата е от изключителна важност за изкуството ФънШуй- тя дава сила и чувство за хармония и спокойствие. Затова и на банята се обръща специално внимание. Там задължително трябва да има осветление – по възможност няколко източника на светлина.  Друг основен елемент е огледалото – ако избирате, нека да е овално или кръгло, форма, символизираща безкрайността. В близост до ваната може да позиционирате малка поставка за ароматни соли или свещи. Лавандулата действа успокояващо, също и свежите морски аромати. Палете свещи при всяка удобна възможност в банята. Според фъншуй много важна е и музиката в мокрото помещение – лека, успокояваща сетивата, водеща към медитиране и йога дори.

Банята и тоалетната е добре да бъдат в отделно помещение. Ако са наедно, то винаги затваряйте капака на тоалетната – изкуството смята, че през отворен капак изтича късметът и богатството от дома. Предвидете мястото в банята така, че тоалетната чиния да бъде отстрани на вратата, а не директно срещу нея – не е добре при влизане в помещението да виждате първо тоалетната.

Обзавеждането на банята трябва да е семпло, без излишни декорации, според древното китайско изкуство. Синьо, зелено  и лилаво са цветовете фаворит за последователите на ФънШуй. Освен това като задължителен елемент може да поставите цвете в керамична саксия, декоративен фонтан или нещо, от което да тече вода. Както казахме по-горе водата е водеща в китайските вярвания, като символ на благополучие, хармония и уют. Тя има свойството да отмива негативната енергия и всички лоши помисли в дома.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *