Видове оформления при кухни по поръчка и кое да изберем

Проектирането на собствени кухни по поръчка става все по-предпочитан начин за сдобиване с мечтаната и тъй желана кухня. И макар и желанието у всеки да е голямо и ентусиазмът да е на ниво, понякога човек има нужда от няколко ориентира относно това откъде именно да започне, когато желае да се заеме с някои видове кухни по поръчка.

Ето защо решихме в днешната статия да хвърлим малко светлина върху въпроса с кухненското оформление. Вижте някои съвети, които ще ви помогнат в предстоящите проекти за кухни по поръчка.

 

Двуредно оформление

Този тип кухненско оформление се характеризира с, както подсказва и самото име, два успоредни плота – обикновено на единия се разполагат мивката и котлоните, а другият се използва като помощен работен плот. Изключително подходящо оформление е за тесни помещения – самата кухня не заема прекалено много място, като, същевременно с това, имате достатъчно пространство за работа. Това оформление предполага по-изчистен дизайн – избягвайте да отрупвате мебелите с твърде много шкафове и чекмеджета. По-добре заложете на лавиците и етажерките.

 

П-образно оформление

П-образното оформление е всъщност мечтата на всяка домакиня – пространствено, широко, с много възможности за поле за действие и инсталирането на различни уреди, както и подреждането на множество кухненски аксесоари и декорации. Ако пък разполагате с наистина огромно помещение, което искате да превърнете в кухня, то тогава бихте могли да осъществите ето тази дръзка идея – поставете островна маса в центъра на самата П-образна кухня. Такава внушителна конструкция и подреденост ще се превърне в еталон за интериорния дизайн. Така бихте могли да съчетавате с лекота две от любимите си занимания – от една страна, ще приготвяте нещо вкусно за похапване, а, от друга – ще участвате в семейните разговори, тъй като близките ви и любими хора с удобство биха могли да се настаняват на островната маса и да ви правят компания.

 

Г-образно оформление

Г-образното оформление е доста често срещано и предпочитано от много семейства. На две съседни стени се разполагат два реда шкафове, образуващи прав ъгъл. Преимуществото на това оформление е, че можете да инсталирате мивката и готварската печка максимално близо едни до други на двата съседни реда от кухненския масив. По този начин разстоянието, което ще ви се налага да изминавате от едното до другото, ще се съкрати максимално и това значително ще улесни работата ви в кухнята и готварските ви дейности. Това оформление предполага и възможността за поставяне на трапезарна маса отстрани – особено ако не разполагате с особено много пространство, за да обособите отделна стая за хранене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *