Какви са предимствата на носене на инвизалайн

Днес можем да изглеждаме добре по много начини – носейки модерни дрехи, посещавайки често козметичния салон и грижейки се за безупречната си усмивка. Говорейки за денталното здраве и естетическите ползи от него, не можем да не споменем така наречения инвизалайн, който е алтернатива на стандартните брекети, използвани предимно от деца. Invisalign е “невидим” начин да коригираме изкривените зъби и неправилната захапка. Носят се около половин година до 18 месеца, като този период може да варира в зависимост от степента на изкривяване. 

Какво е инвизалайн

Това са дискретни и практични шини за зъби, които са напълно прозрачни и могат да се носят както от малки деца и подрастващи, така и от възрастни, които все още не са загубили надеждата да се сдобият с ослепителна усмивка. По много мнения, инвизалайн ще стане дори и по-предпочитан метод за изправяне на кривите зъби и захапка от стандартните брекети, които често създават дискомфорт по време на носене. Invisalign са напълно прозрачни, а слагането им става с помощта на алайнери, които са предназначени за постоянно носене.

Носенето на прозрачни шини носи след себе си многобройни дентални ползи, с които е добре да сте наясно, преди да заложите на точно този вариант за изправяне и изравняване на зъби. А именно:

  • Пълна дискретност по време на носене на шините;
  • Бързи резултати, които ще Ви мотивират да продължите с лечението;
  • Никакви ограничения по време на хранене, защото имате възможност предварително да премахнете тавите на invisalign;
  • Поддържане на висока естетика през цялото време;
  • Достъпна цена.

Всички тези предимства правят invisalign все по-предпочитан метод за постигане на ослепителна усмивка.

За кого е подходящ

Инвизалайн е метод за корекция на криви зъби и неправилна захапка, който намира успешно приложение при всички възрастови групи. Той служи за подобряване на усмивката и е подходящ и за хора, които вече са носили брекети, но по някаква причина са пропуснали слагането на ретайнер в края на лечението с шините.

Има ли някакви недостатъци

Трудно може да се говори за недостатъци, свързани с носенето на инвизалайн, но все пак има и някои минуси, с които е редно да сте наясно:

  • Лечението отнема около година;
  • Необходимо е да сте отговорни в носенето на прозрачните шини;
  • Трябва да сте готови за махане и слагане на invisalign преди и след ядене;
  • Възможно е да се появи фъфлене по време на говорене.

Научете повече на vanity.bg, където ще видите и още много други естетически процедури, от които бихте могли да се възползвате. Вашата онлайн енциклопедия за красота Ви очаква!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *