Поверия, които се свързват с дамската чанта

Понякога сляпо им вярваме или сме скептични, но поверията съпътстват много вещи и ритуали от нашето ежедневие.

Дамската чанта е сред личните ни вещи, които не са ни най-малко пожалени от суеверията.

Ако искате да привлечете добрата енергия или да си спестите лош късмет, следвайте следните народни препоръки:

  1. Не си оставяйте чантата по земята, това е знак за идваща бедност. В България не гледаме с добро око на дамска чанта, която е изоставена да си лежи на пода, докато чужденците го смятат за съвсем стандартна практика, за тях това е нормално явление.
  2. Ако чантата премине като елемент през твой сън, то това може да означава няколко неща: само я мярваш за кратко, но то значи, че явно или не таиш надежди за нещо; откриването на чанта е знак за бъдещо изпъкване сред хората или забележима постъпка; мъжката чанта вещае финансови затруднения; раницата за училище – разсеяност, която води до пропуски; подробното оглеждане или дълго присъствие в сън на дамска чанта е знак за клюки и справяне с тях; загубата на чанта предвещава проблеми и критика; носенето на чанта – ангажименти и отговорности.
  3. При чанти и портфейли има общи суеверия – хубаво е да имат поне един малък, но червен елемент в тях за да е на пари. При поднасянето на тези вещи като подарък, никога не трябва да ги даваме празни, на безпаричие е и по тази причина, трябва да сложим поне една стотинка в дамската чанта или портфейла за подарък.
  4. Поставянето на чантата върху масата се смята за проява на лош вкус в официална среда или по време на работна среща, има страни в които се смята, че носи безпаричие.
  5. Ако много държите да почукате на дърво, то трябва да си носите от него в дамската чанта. Тази практика е разпространена в доста страни.
  6. Едно интересно вярване гласи, че новите сезони, трябва да се посрещат с нова чанта за късмет. Странно е колко ли от дамите, които практикуват успешно това са наясно с поверието.Ако търсите нова чанта лесно може да намерите и в интернет. Само напишете в Гугъл“дамски чанти онлайн. И сигурен съм ще попаднете на наистина добри и красиви предложения.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *