Кои са цветовете на 2022 година

от gabi 15.04.2022 0 коментар(а)

Значението на цветовете в облеклото
 

За да определим дали една дреха е подходяща за нас е необходимо да  обърнем внимание на няколко конкретни аспекта, които в съвкупност изграждат завършения вид на облеклото. Това са именно: материал, от който е изработена дрехата, кройка, модел и не на последно място - цвят.
 

Последният фактор е най - основен, защото оказва значение за определянето на модата.

 

Нека разгледаме особеностите в облеклото спрямо цветовия фактор и по - конкретно в мъжката мода. Времево тя се дели на два сезона, а именно есенно - зимен и пролетно - летен. 

 

Важно е да ги разгледаме поотделно, защото колекциите, които дизайнерите изработват, са съобразени с настроенията, които създават цветовете и съответните сезони.

Есен - зима 2021 - 2022

 

През есенно - зимния сезон предпочитани са предимно неутралните цветове - черно, бяло, сиво, бежово и комбинацията от тях.

 

- Черното е широко приложим цвят във връхните дрехи, дънки и обувки и може да се съчетава с всички други цветове;

- Бялото е отново класически неутрален цвят и служи за баланс между тъмните нюанси. Прилага се отлично в ризи и тениски; 

- Бежовото и сивото се комбинират много добре с белия цвят и създават свеж вид, дори в студеното и мрачно време. 

 

През последните години обаче модата се мени и изненадва с неочаквани фаворити. За сезон Есен - Зима 2021 - 2022 основен герой е яркото червено. С него визията ни ще бъде интересна и дръзка, но много трябва да внимаваме в компанията на какви други нюанси го носим. 

 

Най - добре изглежда с неутралните гореизброени цветове. Предпочитан е през зимните месеци, именно защото се свързва с коледните празници.

 

Пролет - Лято 2022

 

Както природата се раззеленява, цъфтят дръвчета, цветчета и всичко е по - цветно от зимата, така и в модата и облеклото се прави тази асоциация. 

 

Предпочитат се по - ярките цветове, сред които орхидеено розово, морско синьо, зехтинено зелено.
 

Всеки един от изброените можете да комбинирате с неутрални цветове и по този начин да заложите едновременно на свежа и стилна визия.

 

Орхидееното розово е отличен избор за мъже, които обичат да експериментират с визията си, въпреки че повечето представители на мъжкия пол избягват носенето на розов цвят. Орхидееният нюанс е сравнително светъл такъв и това прави съчетанието му с други цветове по - лесна задача, отколкото при тъмните нюанси на розово.


Зеленото е цвят, който свързваме с природата и хубавото време, а зехтиненото зелено се превъплъщава отлично в облекло - тениски, тънки жилетки, ризи.

 

Морското синьо се асоциира с морето, вълните, небето и отново е подходящо като присъстващ елемент в отличната мъжка визия през топлите месеци на годината.

 

Зехтиненото зелено и морското синьо са добър избор за дрехи с така популярните през последните години флорални мотиви.

 

Цвят на годината

 

За цвят на 2022 година е определен изцяло нов цвят с наименование Very Peri. Това е колаборация между син и лилав цвят, като синият е основен, а лилавият - вторичен и не изпъква. 

 

Има и леко присъствие и на червено. Този цвят е предизвикателство за мъжката мода, защото е изцяло новосъздаден и повечето представители на мъжкия пол са резервирани към новото.

Мъжете с обрани визии могат да носят Very Peri, като го добавят в някой аксесоар, дребен детайл, който едновременно да разнообрази визията, но и да запази стила на притежателя му.

 

Мъжете с по - екстравагантни визии биха могли да го съчетаят с жълто или морско синьо. Very Peri е новаторски поглед, който отлично може да краси сака, ризи, вратовръзки, а защо не и летни връхни дрехи.


Защо е важно да съчетаем цветовете умело? 

За да бъде една визия успешна, а притежателят й да изпъкне, е необходимо не просто отделните детайли да бъдат подходящи, а съчетанието между тях да си отива и да стои добре. Именно цветовете имат огромна роля тук.


Много мъже не знаят как да съчетават по - дръзките тонове и затова ги избягват и залагат на класическите визии. В такъв случай биха могли да черпят мнение и информация за комбинирането на цветовете, като се допитват до хора, с поглед върху модерната мъжка визия или да си помогнат чрез посещаването на сайтове на големите брандове в мъжката мода.

Ако търсите още модни предложения за 2022 можете да посетите водещия магазин за костюми.