Подходящо бельо според роклята

от gabi 08.03.2022 0 коментар(а)

Освен малката черна рокля, задължителна за гардероба на всяка дама, женствеността като цяло се разкрива от техни величества роклите. По-дълги или по-къси, рокли с високо деколте, с дълбоко деколте, с или без презрамки – моделите са изключително много, а кои от тях да присъстват във вашата колекция, решавате според индивидуалния си вкус. Когато изберете роклята, трябва да подберете и бельото си според нея - такова, което не трябва да се вижда или прозира из под нея и същевременно да се погрижи за подчертаване на перфектните ви извивки.

 

Ако сте заложили на рокля с голи рамене, невероятно секси, приковаваща вниманието към бюста, най-добре е да заложите на сутиен без презрамки. Важно е той да бъде от качествена материя, да приляга идеално на бюста ви и да го поддържа, за да бъдете спокойни, докато носите роклята. Не слагайте сутиен със силиконови презрамки, защото макар безцветни, те пак се виждат и не стоят толкова добре. Може да заложите на бриджитка, чиито презрамки се сменят.

 

Бельото не трябва да се очертава или прозира

 

Нежните рокли от ефирни материи е добре да се носят със сутиени и долно бельо в телесен цвят, който се слива с тена на кожата ви. Това бельо е удобно и не се вижда под роклята. Така ще се възползвате максимално от ефекта на дрехата и ще се чувствате наистина добре в кожата си.

 

За да подчертаят фигурата си, дамите избират прилепнала по тялото рокля. Ако сте решили да бъдете с такава, е важно да изберете безшевно бельо и сутиен без дантела, панделки или други елементи, които биха могли да изпъкнат под роклята. Сутиенът трябва да е гладък, да подхожда на бюста. Може да изберете моделите бельо със стягащ ефект – както бикини, така и сутиен.

 

Деколтето на роклята определя сутиена

 

Ако искате да подчертаете бюста и имате рокля с дълбоко деколте, най-добре спрете вниманието си върху сутиен с повдигащ ефект, особено ако имате по-малък бюст. Сутиенът ще го оформи и повдигне без да го натрапва. Така ще се получи чудесен премерен ефект, за да приковете погледите по най-привлекателния начин. Тези сутиени са подходящи и за рокли с V-образно деколте. Сутиените с U-образно деколте също са чудесни за роклите с по-дълбоко, къдраво или V-образно деколте.

 

В случай че роклята ви е с презрамки зад врата и с гол гръб, може да не слагате сутиен или да изберете прилепващ такъв, който да бъде без презрамки и без гръб, за да не се вижда под роклята. Разбира се, може да прекроите малко сутиенa и да го направите с една презрамка, която да прекарате през врата и тя да се скрие под презрамката на роклята. Този метод е много ползотворен, ако обичате да носите рокли с едно рамо.

 

За по-разголени рокли, с изрязани деколтета или гол гръб, се препоръчват силиконовите сутиени, които плътно прилепват към гърдите. Те са фини, гладки и няма да изпъкват под роклята, същевременно ще подчертаят и поддържат бюста.

 

Пазарувайте умно

 

Тоалетът на една дама трябва да бъде изпипан в детайли. Това означава, че не е достатъчно да се погрижите само за видимата част от него, дори напротив. Всеки вид и модел дамско бельо, освен естетическа функция, допринася много за комфорта и свободата на движението. Обърнете специално внимание на материалите, от които е изработено бельото. Залагайте на качеството винаги, що се отнася до облекло.